Wie en waarom

Wie

Ik ben Adriaan ( voor de kenners Juut) de Jong,wonend in Dongen.

57 jaren jong en toe aan even er tussenuit.

Waarom

Jaren geleden met ik met onze Paul in Santiago geweest. Lekker met de auto, en slapend in luxe hotels. Kenmerk van deze vakantie was natuurlijk het tempo waarmee alles bekeken moest worden. Komende van Madrid en op weg naar Santander en Bilbao (Guggenheim) In een paar dagen hebben we toen Santiago bekeken. Veel indruk maakte toen de pelgrims op mij die daar aankwamen. Die waren vaak lang onderweg geweest om dit doel te halen. In de heilige mis die we bijwoonden, en waar indrukwekkend met het grote wierookvat gezwaaid werd, waren de pelgrims op het eind van een vaak lange tocht gekomen.

De kathedraal in Santiago de Compostella

Dat ga ik ook nog een keer ondernemen dacht ik. Lekker lang de tijd hebben om zonder haast iets te ondernemen. Tijd om eens op je gemak na te denken, afstand nemend van de dagelijkse beslommeringen. Tijd voor verdieping.

Dat is een leuke gedachte maar daar ben je er niet mee. Eerst is het alleen leuk om aan te denken, maar daarna vond ik dat ik er iets mee moest doen. Anders waait het over en gebeurt er niets.

Planning

Belangrijk was daarbij voor mij om de tijd vast te leggen. Een keer naar Santiago gaan, is heel iets anders dan regelen wanneer je gaat. Dus heb ik een datum vastgelegd voor twee jaar later. Dat heb ik op mijn werk bij DMG ( De Mandemakers Groep, retail keukens, sanitair en meubels, waar ik werkzaamben binnen de ICT) geregeld. Daar heb ik alle medewerking gekregen.

image

Paraat op station Gilze Rijen, op weg naar een etappe Pieterpad

Doel

Waarom ga ik eigenlijk, wat wil ik bereiken ?

Nu, iets bereiken is niet meteen het grote doel. Wel kies ik er voor om eens rustig de tijd te nemen, los van mijn gebruikelijke dagelijks leven. Die tijd zie ik als een soort retraite.

Hoe dit bevalt, en welke inzichten dit met zich meebrengt, kan ik nu nog niet beoordelen.

terug