Dongen Iedereen bedankt en einde blog Santiago

Bedankt iedereen !

Ik wil alle volgers van dit blog bedanken. Onderweg las ik iedere avond de berichten en dat was hartsikke leuk. Het maakte een vast onderdeel uit van mijn dag. ( meestal ’s avonds laat in bed)

De afgelopen dagen thuis heb ik gemerkt dat er veel mensen mijn blog dagelijks volgden. Ook veel mensen die geen reactie hebben gegeven op internet.

Dat is leuk om te horen.

Het aantal lezers van mijn blog is veel groter geweest dan ik vooraf had verwacht.

Ook waren er veel mensen die dit dagelijks deden.

Nogmaals bedankt iedereen voor de getoonde belangstelling. Het was voor mij leuk om te doen, en veel mensen hebben het gevolgd. Wat wil je nog meer.

 

Einde blog

Mijn camino is nu ten einde en ik pak het dagelijks leven weer op.

Dit betekent ook het einde van mijn blog.

Ik loop alles nog een keer na op spelfouten want die zijn er wel ingeslopen.

Er komen geen nieuwe berichten meer bij, maar de oude blijven gewoon bestaan.

Ik ga zelf de komende tijd aan de slag met mijn foto’s en het blog is handig om te kijken wat ook al weer waar was en wanneer.

Heeft het je gebracht waarvoor je gegaan bent?

De bovenstaande vraag is me aan aantal keren gesteld de laatste tijd.

Ik heb het me zelf natuurlijk ook afgevraagd.

Ik kan deze duidelijk met JA beantwoorden.

Onderstaand licht ik dit kort toe

Verdieping

De tijd voor verdieping die ik zocht heb ik gevonden en gebruikt. Het los van alle dagelijkse beslommeringen kunnen leven en alleen maar moeten lopen is hiervoor ideaal. Ik hoefde me alleen te bekommeren om een aantal basic zaken als de route, hoe kom ik aan eten? Waar kan ik slapen? is het niet te koud? enz

De verdieping heb ik zowel gevonden in het alleen lopen op de Spaanse wegen als in de gesprekken met een aantal mensen die ik daar ontmoet heb. Ik heb bewust gekozen om delen alleen te lopen, en dit af te wisselen met het lopen in een groep. De combinatie hiervan is mij erg goed bevallen.

Zowel het zelf op een rijtje zetten van een aantal zaken als het praten met een aantal mensen was heel waardevol. Dit blog is er niet voor om dit helemaal te beschrijven. Ik wil alleen melden dat het voor mij heel belangrijk was. Dit onderdeel is in het blog bewust wat onderbelicht geweest, maar daarom niet minder belangrijk.

Gezondheid

Voor mijn gezondheid is het heel goed geweest. Ik ben een “beetje ziek” vertrokken en ik ben fit aangekomen. Lichamelijk ben ik fitter dan ik de laatste jaren ben geweest.

Onderweg ben ik een paar kilootjes afgevallen. Het is een handige methode om af te vallen: wat je ook eet je valt af.

Gezelligheid en ontmoetigen met bijzondere mensen

Behalve tijd voor serieuze zaken was er ook tijd voor veel gezelligheid. Ik heb op tijd een lekker wijntje of pilsje op met andere pelgrims en veel gelachen.Dat is mij prima bevallen.

Ik heb ook veel ontmoetingen gehad met bijzondere mensen. Iedere pelgrim loopt met zijn verhaal, en de meeste willen dat ook vaak delen met de rest. Hier heb ik ook veel van geleerd.

Beter leren kennen en waarderen  familie en vrienden

Het klinkt gek, maar door weg te gaan ben ik beter gaan beseffen wat mijn familie en vrienden voor me betekeken.

Enerzijds komt dit door de verschillende momenten waarop deze ( bij mijn vertrek uit Dongen, mijn aankomst in Santiago,en mijn terugkomst in Dongen) van alles voor me geregeld hebben. Verschillende keren ben ik erg verrast geweest door het feit dat er zoveel moeite voor me gedaan is en dat er  zoveel aandacht voor mij was. Dit heeft me goed gedaan.

Anderzijds heeft de rust van de camio me duidelijk gemaakt wat echt belangrijk is. Mijn familie en vrienden staan boven aan mijn lijstje. Dit lijkt een open deur maar is dat niet altijd.

 Bijzondere vriendschappen

Met een aantal pelgrims ben ik lang opgetrokken gedurende de camino en hieruit zijn bijzondere vrienschappen ontstaan. Het samen lopen en meemaken van de Camino schept een bijzondere band. Als je een aantal weken samen door de regen loopt, samen eet slaapt enz.  leer je elkaar echt goed kennen. Onderweg hebben we behalve gelachen ook veel gesproken. Met deze mensen heb ik nu nog kontakt en zal dat in de toekomst ook nog hebben. Dat zijn nieuwe vrienden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 gedachten over “Dongen Iedereen bedankt en einde blog Santiago

 1. Adriaan,
  fijn te lezen dat de tocht gebracht heeft waar je zo lang naar uit hebt gekeken.
  Het lezen van je blog was iedere keer weer leuk, en mijn wederhelft weet nu zeker dat hij de Camino ook wil/gaat lopen.
  Blij dat je er morgen weer bent, en we komen zeker even hallo zeggen,
  groetjes,
  Sandra

 2. hee Juut,
  Een mooie afronding van je blog. Zal het wel missen, elke avond even kijken wat jij hebt beleefd die dag. Erg fijn dat het je gebracht heeft wat je wilde. En mooi te horen dat wij als familie belangrijk voor je zijn.
  Daarnaast nog nieuwe vrienden gekregen. Jullie hebben veel gedeeld met elkaar op deze bijzondere tocht. Hoop dat het vrienden voor het leven zijn.
  Nou broer, tis mooi geweest. Aan de gang ermee !!
  Groetjes Alie

 3. Adriaan,

  Mooi om dit zo te lezen! Ik heb je blog met veel waardering en respect bezocht. Ik zie je donerdag. Ben benieuwd naar je mooie verhalen 🙂

 4. Fijn dat het je gebracht heeft wat je er van verwachtte. Ook je gezondheid is een mooie opsteker. Scheelt weer flink wat gehoest en geproest. Tot donderdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.