Logrono wijnstreek up en down

Op tijd op
Een van de kenmerken van de grote herbergen is dat je er uiterlijk om 8u weg moet zijn. Dat betekent dat de de eerste om 6u beginnen te rommelen en dat je er toch uiterlijk rond half 7 uit moet zijn.

image

Het ontbijt is stokbrood, al dan niet geroosterd, met jam en cake. Een beetje de standaard hier.

Zware etappe

image

In alle boeken stond dat het een moeilijke etappe werd met veel hoogteverschillen.
Al voor 8u op pad daarom.

image

beetje druk

Omdat overal de herbergen leegstromen werd het “druk” op de route.
Omdat iedereen een beetje een ander tempo loopt zie je in een dag iedereen weer terug.
Ik ben op pad met mijn Deense vriendinnen en voor een deel Warren uit Australie.

image

torres del rio

In dit dorp was de enige plek waar je koffie kon krijgen. Omdat ik bij het stijgen makkelijk last heb van mijn rug is mijn rugzak daar opnieuw ingesteld. Met name een Amerikaanse vrouw leek daar verstand van te hebben en inderdaad ik heb vandaag nergens last meer van gehad.

image

image

uitzichtje

Pauze

image

Warren en Gitte

Tussen de middag wordt er gepauzeerd met vooraf ingeslagen proviand.

Tussenstop en afscheid

image

tussenstop Viana

Na 18 km was er een mooi dorp. Omdat de dag al zwaar was geweest stopten hier veel mensen.Ik zelf ben doorgelopen naar de volgende stad Logrono.
Ik heb daarom afscheid genomen van mijn deense dames Gitte en Annette waarmee ik bijna twee weken ben opgetrokken. Dat was ontzettend gezellig, het was een onvergetelijke tijd, heel Aragon en een deel van Navarra veel samen beleefd. Het was een heel intensieve periode waarin je samen in korte tijd veel ervaringen deelt.
Maar ik wil de komende tijd graag alleen lopen en ervaren hoe dat is.
Daarom ben ik immers op pad gegaan. Het was best lastig om hiervoor te kiezen.
Na een laatste cafe con leche samen en uitwisseling van contactdata ben ik uitgezwaaid.

Op naar Logrono

image

Nog 10 km naar Logrono door een mooie wijnstreek.

image

brug Logrono

Rustdag
In Logrono aangekomen na 28 km op de teller heb ik een kamer genomen in een klein hotel in het centrum.
Ik neem hier morgen een rustdag. Daar ben ik wel aan toe. Ik ben nu twee weken op pad en heb al veel gezien en meegemaakt van Lourdes tot hier. Ik ben best ziek vertrokken en voel me nu topfit. (alleen beetje moe) Ik neem even een break en ga zaterdag weer verder.
Ik doe dit hier omdat dit een grote stad is met een oud centrum. In een dorp blijven heeft geen zin. De volgende stad is nog een week lopen.

Logrono
Na een bad(jawel) ben ik de stad ingegaan om te eten.

image

Een stad met een gezellig centrum

image

Arthuro

Daar liep ik Arthuro tegen het lijf waarmee ik nog gekookt heb. Gezellig.

Morgen doe ik rustig aan.

6 gedachten over “Logrono wijnstreek up en down

 1. Hoi Adriaan,

  Nou vrijdag de 13e zit er bijna op dus nu kan er helemaal niets meer mis gaan en wordt het allemaal nog mooier beter gezelliger op jouw spectaculair avontuur!

  Ik hoop dat je het “alleen verder” gaan goed gaat bevallen want het lijkt me een hele opgave en al helemaal voor jou als echt mensen mens, veel succes weer morgen
  en ik blijf je volgen hoor 🙂

  groetjes Marian en ook Johan

 2. hee Juut,
  Begrijp de moeilijke keuze om alleen verder te gaan. Jullie spreken elkaar zeker nog, moet je maar denken. En nu alleen op pad na deze rustdag. Trouwens prachtige omgeving, hopen dat het nu lange tijd droog blijft.
  Vandaag trouwfeest Susan en Joost. We waren al in het gemeentehuis en het was een plaatje die twee! Vanavond feestje bouwen, ik neem er eentje op jouw,
  Gr.Alie

 3. Hé Juut, goed om even een dagje wat rustiger aan te doen, tenslotte is het nog een hele tippel naar Santiago. Gisteren sprak ik een fransman die ook naar Santiago heeft gelopen. Hij vroeg welke route jij liep. Ik had alle plaatsen niet voor ogen, maar vertelde dat je vertrokken was vanuit Lourdes, en een paar dagen geleden op een kruispunt was waar veel routes samenkwamen. “ah, Puente la Reine” zei hij. Heb het effe gecheckt op je site, en dat klopte. Hij vond de tocht een immens bijzondere ervaring en onvergetelijk. En ik denk dat dat zeker waar is! Terug naar “basics” (eten/drinken/onderdak) en tijd om te kijken waar je gedachten je heen leiden …
  Veel groetjes, ook van Peter,
  Tienkie

 4. Hoi Adriaan ik ben best jaloers op je dat je dit toch maar doet (Toos) zou het zelf denk ik ook wel willen maar durf de stap nog niet te nemen, ik geniet zo ook al van wat je allemaal ziet en meemaakt. Dus ga nog even door.
  groeten Jo en Toos

 5. Hoi Juut
  Je hebt al heel wat gepresteerd, petje af hoor.
  Ook goed dat je nu al is het moeilijk voor jezelf kiest om alleen verder te gaan. Komt die bezinning er toch nog van, zoals je ook voor ogen had.
  Geniet van deze vrije dag en ga morgen uitgerust verder met deze prachtige tocht naar je innerlijk.
  Sla vandaag maar lekker proviand in, nu kan het weer.
  We blijven je volgen.
  Groetjes Adrie en Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.