Obanos rustig aan met goed weer

Rustig aan

Na een paar pittige dagen heb ik vandaag rustig aan gedaan. Ik ben nu een week onderweg en heb ongeveer 165 km afgelegd. Dit door een redelijk lastig gebied met veel bergweggetjes bij veel slecht weer en modder.

De laatste twee dagen waren best zwaar. Maar vandaag scheen de zon en alles zat mee. De weg was redelijk vlak en het was warm.
Daarom een keer maar 15 gelopen en op een warm terras beland.

Dagelijks leven van een pelgrim

Ik begin te wennen aan een aantal basiszaken waarmee je zoal mee bezig bent als pelgrim
-waar kan ik slapen?
-waar krijg ik eten?
-heb ik voldoende drinken bij me?
-hoe loopt de route
  –  hoogteverschillen
  – waar is er eten / drinken
  – wat kan ik onderweg bezoeken
– wat voor weer wordt het?
– de was:  hoe krijg ik deze op tijd droog boor morgenochtend. (niet op tijd dan achter op de rugzak drogen)

Dit soort zaken bepalen een deel van de dag.

In het begin even wennen maar daarna eenvoudig.
In het begin probeerde ik veel te plannen. Dat heeft hier weinig zin heb ik geleerd. Op plekken waar je een restaurant verwacht is er geen. En soms duikt er zomaar een op. Ook allerlei andere zaken als het weer en het type route heb je niet in de hand.
De kunst is om genoeg eten en drinken bij je te hebben dat je door kunt lopen. Ik loop nu rond met minimaal anderhalve liter drinken en veel eten voor noodgevallen in de vorm van muslirepen, koeken van de bakker en wat snoep.

Het lopen gaat me ook steeds beter af. Met korte rustpauzes werkt het het beste. En niks forceren. Je hoort hier veel van mensen die te fanatiek zijn en daarna af moeten haken.

Morgen bereik ik de plek waar de hoidroutes van de camino samenkomen. Het zal wel veel drukker worden. De route tot nu was zeer cerlaten en leeg. Daar had ik vewust voor gekozen en dat kwam ook uit.
Route

image

kerk Tieda

image

pijlen volgen

image

Het was een gemakkelijke dag

image

mooie dorpjes

image

allemaal met een hoofdstraat

image

mooooooi

image

lunchdorp

image

voor het eerst in de week weer een nederlander. op de fiets uit Arnhem

image

als ze lekker kookte . mocht ze mee op de foto........

Kerken onderweg
Iedere open kerk wordt even bezocht. We zijn immers pelgrims
Ook dit keer weer een practig exemplaar.

image

image

image

image

Op naar de herberg

Omdat er eein mooie bar met terras was aan een plein, en je niet iedere dag hoeft te lijden gingen we op pad naar de herberg.

image

image

image

yes

image

inschrijving

image

beetje groot

Gelukkig sliepen we hier maar met zijn vijven.
De twee deense. Een Duitser Mathias e  ene Warren ui Australie.
Die laatste was 72 jaar oud. Een taaie.

’s avonds samen lekker gegeten en weer veel nieuwe verhalen gehoord.
Vooral van Warren.

image

Morgen van plan zo’n 25 te lopen. Moet volens het routeboek kunnen.
Je weet alleen niet wat het weer doet en allerlei andere zaken.
Geen idee hoe morgen gaat lopen en wie ik weer ga ontmoeten. Ik heb er zin in

5 gedachten over “Obanos rustig aan met goed weer

 1. Hallee Juut;
  Vanuit onze bank reizen we met jou mee.Lekker lui laat op de avond even kijken wat je vandaag allemaal weer hebt mee gemaakt. Een terrasje in de zon dat begint er een beetje op te lijken dat je echt op vakantie bent.Wij denken dat je 5 kilo bent afgevallen of je hebt wel een heel goed fotoprogramma op je camera.Als je zo door gaat word jij de slankste vd familie.
  Gegroet p&l

 2. Hey collega,

  Geweldig om je verhalen te lijven lezen en je foto’s te kijken. Hoe snel kun je teruggaan naar de eerste levensbehoefte. Waar kan ik slapen,meten en rusten. Dat is toch wat anders dan mail kijken, huispost lezen, enz….. Volgens mij geniet jij volopmvaj de rust en tijdsindeling.

  Tot de volgende……

  Gr.

  Erik

 3. Hoi juut,
  Hoe langer ik dit allemaal aanzie
  Hoe meer zin ik krijg ook te gaan
  Als we 65 zijn, misschien te voet hoewel ik dat betwijfel of met de fiets (tandem), dan kan jullie Ton
  achterop relaxen.
  Succes en totde volgende keer
  Eric

 4. of ik jaloers ben – ja eigenlijk heel erg -maar mijn conditie is nul-eigen schuld natuurlijk-gewoon een beetje lui
  je gaat er steeds beter uit zien dus deze trip doet je goed

 5. Hoi Juut

  Je lijkt steeds meer tot rust te komen, goed van je want dat was ook de bedoeling van alles. Inderdaad goed eten en drinken op tijd dan komt alles in orde. Benieuwd wat voor mooi’s je vandaag allemaal weer gaat mee maken.
  We houden je in de gaten.
  groetjes Adrie en Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.