Villambistia goed op weg vandaag

Meters maken
Vandaag ben ik om half zeven opgestaan en om 8 uur vertrokken.
Het was een recht tot recht aan route die grotendeels verliep over een pad parralel aan een grote weg.

Er zijn nog mooiere delen. Voordeel is wel dat het opschiet. Vandaag 29km gedaan

image

saaaaaai

Af en toe een dorpje.

image

image

image

uitzichtje

image

Ik loop nu al drie dagen alleen de route. Je komt wel veel mensen tegen waarmee je een half uurtje oploopt.
Meestal worden  dan wat standaard dingen uitgewisseld. Waar kon je vandaan,waar ben je begonnen, waar ga je vandaag heen  enz.
Alle landen komen voorbij. Steeds meer mensen ken je ook gaandeweg.

Af en toe hoor je leuke dingen:

Vandaag opgelopen met iemand uit Singapoor. Die had alleen korte broeken bij. Het was toch Spanje. Dat leert snel.

Verder een vrouw uit Frankrijk van een jaar of zeventig. Die liep de verkeerde kant in. Toen ik hiernaar vroeg legde ze uit dat ze al eens naar Santiago was geweest en dan ze nu anderssom liep. Van Santiago naar huis. De hele route staat prima aangegeven met gele pijlen.
Ze liep nu steeds verkeerd zei ze want andersom werkt dat duidelijk minder goed.

Tussen de middag heb ik buiten op een bank gegeten. De restaurant in het dorp bestond alleen in mijn boek. Ik zat samen met een jong duits meisje. Die zei dat ik de enige was die ze de afgelopen drie dagen gesproken had. Dat komt ook voor.

image

alleen voor katholieken zal wel niet

Verder is het wel lekker een aantal uren te lopen zonder iemand te spreken of te zien. Dat zie je veel mensen doen. Geeft je de kans eens rustig na te denken.
Als je iemand spreekt valt op hoe vriendelijk de meeste zijn.

image

Rond 3 uur had ik er al 22 opzitten.
En ik eindigde toen weer in een grote plaats.
Ik geef de voorkeur aan een kleine herberg.
Dat is veel gezelliger bij het eten. Je leert mensen beter kennen
Omdat het nog zo vroeg was ben ik doorgelopen naar een klein plaatsje. De weg erheen (7km) was een mooi aangelegd pad.

Ik kwam terecht in een kleine herberg. 12 plaatsen.

Daar kwam ik nog wat oude bekenden tegen

image

0image

We hebben nog gezellig getafeld met nog twee fransen.

Morgen doen we samen nog een dag en splitsen dan weer op. Warren blijft langer in Burgos en Annette reist een stuk met de bus om op tijd aan te komen.
En ik vervolg gewoon de route.
Ben benieuwd morgen. De route loopt sterk omhoog. Ik doe dan rustig aan. Dan kom ik er vanzelf. Dit heb ik de afgelopen weken geleerd. (te snel leer je snel af)

5 gedachten over “Villambistia goed op weg vandaag

 1. He vriend, ik volg je nu al een tijdje en ik moet zeggen dat ik wel soms een beetje jaloers ben op je. Het lijkt me een fantastische ervaring die je nu mee maakt. Ik kan me ook wel voorstellen dat het alleen lopen ook weleens prettig is. Dit maakt het “hoofd” goed leeg . Ik heb gisteren eens gekeken hoeveel km je gelopen hebt vanaf Lourdes maar je bent een lekker eindje op weg.
  Hopelijk kan de kort “box” ook een keer aan.
  groeten en succes, Clemens

 2. Hoi Juut

  Hopelijk vandaag geen blaren gelopen en droog weer gehad.
  Was het nu weer wat mooier onderweg of nog steeds zo saai?
  Gelukkig kom je wel interessante mensen tegen, dat maakt je dag weer goed.
  groetjes Adrie en Corrie

 3. Hey ome Juut,
  fijn dat alles nog steeds goed verloopt en dat je het zo naar je zin hebt. Jammer van die saaie kilometers, maar de rest is natuurlijk top.

 4. Hee Juut, ik had al even niet meer gelezen en ben er net eens lekker voor gaan zitten. Wat fijn dat je je goed voelt. Jammer wel van het weer, maar dat komt wel goed, hopen en bidden maar.Misschien zien we snel foto’s zonder jas, of beter nog, korte broek? Heel veel groeten en heel veel succes en plezier met lopen!! Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.